Sport en Trainingscentrum VitaHof - Sport en Trainingscentrum VitaHof

Wat is pilates?
Pilates is een serie lichaamsoefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het rehabilitatieprogramma van oorlogsveteranen te verbeteren. Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft op te rennen. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen
Wat kun je met Pilates bereiken?
Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren. Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als je een andere sport beoefent.
Voor wie?
Pilates kan door iedereen beoefent worden, jong en oud, man en vrouw, het kan zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.
Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Wanneer je Pilates gaat doen kun je spierpijn verwachten in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had!

Het resultaat

  • Een sterk, slank en lang lichaam
  • Pilates is een ideaal alternatief voor iedereen die conventionele training niet aan kan vanwege bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes, zwaarlijvigheid, chronische rugklachten, etc.

De huidige wereld raast maar door en zonder dat je het beseft, maak je steeds minder tijd vrij voor wat echt goed voor je is: bewegen en ontspannen! Het fijne van zowel Pilates is dat het heel ontspannen is voor je geest, maar dat je tegelijkertijd je lichaam traint op souplesse, kracht en doorzettingsvermogen. Bij Pilates zul je je fysieke grenzen verleggen door de oefeningen die voor elk niveau uitdagend worden gemaakt.
Dus ben jij toe aan een verandering of heb je altijd al eens willen weten wat Pilates voor jou kan doen?
Ik wil graag meer informatie over Pilates
Naam
E-mail adres
Telefoon nummer
Woonplaats

Trainingstijden Pilates4You
 
woensdagmorgen van  09:30-10:30
donderdagavond van 20:00-21:00
 "Beginnen met Pilates"
Zaterdagochtend van 09:30-10:15 en 10:15-11:00

“Na tien lessen zal u het verschil voelen, na twintig lessen zal u het verschil zien, en na dertig lessen heeft u een geheel nieuw lichaam. “
– Joseph Pilates-

Geef je nu op voor de een proefles, bellen kan natuurlijk ook:

Contactgegevens:
Anne van Rooij

06-54331261  
Vieruitersten 25
5768 RN Meijel