Bedrijfsnaam - Boodschap
RSS Volgen

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

Gezonde pizza
Gezond leven: hoe doe je dat?
Mijn eerste Blogpost...

Categorieën

Gezond afvallen
Gezond eten
gezond leven
Gezond sporten
Gezond zijn
Gezonde mind
Mogelijk gemaakt door

Healthy 4 You

Gezonde pizza

Pizza is over het algemeen niet echt gezond en dit is voornamelijk te danken aan de bodem, het beleg en kaas. Maar, niet getreurd, want deze gezonde pizza is heerlijk, en kun je dus met een gerust hart eten. De bodem is namelijk vervangen voor bloemkool.

Huh? Ja, en dat is nog lekker ook!

Ingrediënten (voor 2 personen)
Voor de bodem:
- 1 flinke bloemkool (de grootste die je kunt vinden !)
- 1 ei
- 1 eetlepel gedroogde oregano (of een ander gedroogd kruidje)
- 1 klein handje kaas (kun je weglaten)
- peper en zout
- een scheutje olijfolie om de randjes te bestrijken

En verder:
…alles wat je lekker vindt op een pizza!
- 5 eetlepels tomatensaus
- champignons
- courgette
- paprika
- ui
- een flinke snuf chilipoeder
- 1 handje geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels.
Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork. Terwijl de bloemkool kruimels in de oven staan, kun je je groenten voor je topping snijden.
Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat. Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.
Doe de bloemkool pulp in een kom met het ei, de oregano, het handje kaas, een snuf peper en zout en meng goed door.
Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel, maak de bodem lekker dun.
Doe weer in de oven en bak 25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden. Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en al je favoriete groenten en bestrijk de randjes met olie.
Maak af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten.

Smakelijk eten!

Gezond leven: hoe doe je dat?

Oké mijn eerste blog is geschreven.Super spannend vind ik het!

Deze blog gaat over gezond leven en hoe doe je dat.

Heel vaak krijg ik de vraag ‘Hoe houd je het vol om gezond te eten en te bewegen?’ Ik vind het een lastig onderwerp, maar ik ga proberen in deze blogpost uit te leggen hoe ik gezond leef en dat tot een gewoonte heb gemaakt.

Al in mijn vroegste herinneringen waren mijn ouders bezig met gezond leven. Voldoende sporten, gezond eten en genoeg ontspannen. Vroeger vond ik dat maar niks, maar naarmate ik ouder werd, ging ik het belang en de voordelen daarvan inzien. Ik heb in mijn tienerjaren ook een tijdje ongezond geleefd, maar daar werd ik letterlijk ziek van! 

Ik had een grauwe huid, was veel moe en geen energie. Ik sportte wel veel,maar, wat heb je daaraan als je alleen maar ongezond eet?

Vanaf het tweede jaar van mijn sportopleiding ging ik langzaam meer op mijn voeding te letten.Ook leerde ik op de opleiding steeds meer over gezonde voeding, ik vond dat ontzettend interessant! Ik besloot mezelf hier meer in te verdiepen en raakte langzaam steeds enthousiaster. Ik ging lesgeven in een fitnesscentrum en ik kwam erachter hoe leuk ik het vond om voor een groep fanatieke sporters te staan.Vanaf die tijd ben ik langzamerhand steeds iets gezonder gaan leven. In het begin sportte ik zo’n 2-3 keer per week en ik snoepte iets minder dan voorheen. Heel langzaam ging ik steeds iets meer sportlessen geven én ik kreeg meer plezier in het zelf trainen.

De grote omslag vond pas plaats toen ik kinderen kreeg. Ik had een groot verantwoordelijkheids-gevoel naar mijn kinderen toe. Dat ik mijn eigen lichaam jarenlang verwaarloosd had, kon ik mee leven, maar mijn kinderen wil ik gezond en fit op laten groeien.

Om gezond en fit te kunnen leven hoef je echt geen maatje 36 te hebben, een six-pack of een top-conditie. 

Gezonder leven is voor iedereen weggelegd en je lichaam is je beste feedback. Beter in je vel zitten is niet iets dat je bereikt van vandaag op morgen, maar elke dag dat je eerder begint heb je eerder resultaat. En bedenk: vandaag is de eerste dag van de rest van je leven!

Heel belangrijk voor een gezonde manier van leven: in kaart brengen wat je slechte gewoontes zijn en welke goede gewoontes je hebt. En welke goede gewoontes je graag in je leven zou willen verwerken. 

Wie wil je zijn en hoe ziet dat eruit?

Focus je op het positieve. Bedenk welk doel je wilt bereiken. Bedenk wie je wilt zijn en hoe je wilt zijn! Hoe ziet dat eruit? Dat is je doel. Er zullen altijd mindere dagen zijn waarop je minder zult doen voor je doel. Dat is oké, je zult uitzien naar de dagen dat alles wel helemaal lukt. Vooral niet focussen op wat je allemaal niet zou moeten doen, maar denk aan wat je wel zou willen! En daar 100% voor gaan!

Ik hoop met deze blog inspiratie voor iedereen te kunnen geven, dik en dun, jong en oud.Mijn eerste Blogpost...

Mijn eerste blogpost…

Hallo, Ik ben Anne van Rooij, 46 jaar en een vrolijke en soms gekke moeder van 5 kinderen, die dol is op haar man en kinderen. Ik houd van alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Na mijn sportopleiding heb ik 16 jaar vol enthousiasme en met veel plezier groepslessen gegeven, mensen gecoacht, trainingsprogramma’s gemaakt en voedingsprogramma’s voorgeschreven.

Sinds ik mijn eetpatroon volledig heb omgegooid, voel ik me op vele fronten beter. Ik had vroeger elke dag hoofdpijn en was vaak misselijk, ik had een aantal kilo’s teveel en mijn energiepeil was soms wel heel laag. Gezond eten geeft je geen garantie voor 100% gezondheid, maar het is in elk geval wel de beste basis die je kunt hebben.

Healthy4You is een blog over gezond eten & gezond leven met  gezonde voeding, een gezond lichaam en een gezonde mind set.
Ik schrijf alles op vanuit een praktisch uitgangspunt, met logisch nadenken, zelf uitproberen en zelf ontdekken. Ik probeer lezers uit te dagen om los te komen van het normaal bekende voedingspatroon en de bijbehorende regels, die we zo vaak te horen krijgen.

Als wij gezond leven, lekker in ons vel zitten en energiek zijn, dan brengen we dit over op het hele gezin.

Ik schrijf over de dingen die ik tegenkom, ik schrijf over hoe ik mijn lichaam probeer te geven wat het nodig heeft en ik eet graag onbewerkte producten van goede kwaliteit, vol voedingsstoffen, en producten die op de juiste manier bereid worden. Niet alleen voor mezelf, maar voor het hele gezin.

Met deze blog geef ik je alle tips en tools die je nodig hebt om op een verrassende manier te komen tot blijvend resultaat. Vooral het stukje MINDSET is voor veel mensen een eye opener en erg goed toe te passen in het dagelijkse leven.

Hierdoor creëren we rust, overzicht en ruimte in ons hoofd. Waardoor we beter kunnen focussen en meer energie ervaren! 
Want geloof me, het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn!

Groeten Anne
Reacties op mijn blog en site zijn van harte welkom!