Sport en Trainingscentrum VitaHof - Sport en Trainingscentrum VitaHof
RSS Volgen

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

Gezonde pizza
Gezond leven: hoe doe je dat?
Mijn eerste Blogpost...

Categorieën

Gezond afvallen
Gezond eten
gezond leven
Gezond sporten
Gezond zijn
Gezonde mind
Mogelijk gemaakt door

Healthy 4 You

Gezond leven: hoe doe je dat?

Oké mijn eerste blog is geschreven.Super spannend vind ik het!

Deze blog gaat over gezond leven en hoe doe je dat.

Heel vaak krijg ik de vraag ‘Hoe houd je het vol om gezond te eten en te bewegen?’ Ik vind het een lastig onderwerp, maar ik ga proberen in deze blogpost uit te leggen hoe ik gezond leef en dat tot een gewoonte heb gemaakt.

Al in mijn vroegste herinneringen waren mijn ouders bezig met gezond leven. Voldoende sporten, gezond eten en genoeg ontspannen. Vroeger vond ik dat maar niks, maar naarmate ik ouder werd, ging ik het belang en de voordelen daarvan inzien. Ik heb in mijn tienerjaren ook een tijdje ongezond geleefd, maar daar werd ik letterlijk ziek van! 

Ik had een grauwe huid, was veel moe en geen energie. Ik sportte wel veel,maar, wat heb je daaraan als je alleen maar ongezond eet?

Vanaf het tweede jaar van mijn sportopleiding ging ik langzaam meer op mijn voeding te letten.Ook leerde ik op de opleiding steeds meer over gezonde voeding, ik vond dat ontzettend interessant! Ik besloot mezelf hier meer in te verdiepen en raakte langzaam steeds enthousiaster. Ik ging lesgeven in een fitnesscentrum en ik kwam erachter hoe leuk ik het vond om voor een groep fanatieke sporters te staan.Vanaf die tijd ben ik langzamerhand steeds iets gezonder gaan leven. In het begin sportte ik zo’n 2-3 keer per week en ik snoepte iets minder dan voorheen. Heel langzaam ging ik steeds iets meer sportlessen geven én ik kreeg meer plezier in het zelf trainen.

De grote omslag vond pas plaats toen ik kinderen kreeg. Ik had een groot verantwoordelijkheids-gevoel naar mijn kinderen toe. Dat ik mijn eigen lichaam jarenlang verwaarloosd had, kon ik mee leven, maar mijn kinderen wil ik gezond en fit op laten groeien.

Om gezond en fit te kunnen leven hoef je echt geen maatje 36 te hebben, een six-pack of een top-conditie. 

Gezonder leven is voor iedereen weggelegd en je lichaam is je beste feedback. Beter in je vel zitten is niet iets dat je bereikt van vandaag op morgen, maar elke dag dat je eerder begint heb je eerder resultaat. En bedenk: vandaag is de eerste dag van de rest van je leven!

Heel belangrijk voor een gezonde manier van leven: in kaart brengen wat je slechte gewoontes zijn en welke goede gewoontes je hebt. En welke goede gewoontes je graag in je leven zou willen verwerken. 

Wie wil je zijn en hoe ziet dat eruit?

Focus je op het positieve. Bedenk welk doel je wilt bereiken. Bedenk wie je wilt zijn en hoe je wilt zijn! Hoe ziet dat eruit? Dat is je doel. Er zullen altijd mindere dagen zijn waarop je minder zult doen voor je doel. Dat is oké, je zult uitzien naar de dagen dat alles wel helemaal lukt. Vooral niet focussen op wat je allemaal niet zou moeten doen, maar denk aan wat je wel zou willen! En daar 100% voor gaan!

Ik hoop met deze blog inspiratie voor iedereen te kunnen geven, dik en dun, jong en oud.
2 Reacties op Gezond leven: hoe doe je dat?:

Comments RSS
Mirjam on zaterdag 19 september 2015 15:05
Ik ga je volgen! Bij mij is de knop al om, maar vind het fijn je blogs te lezen. Liefs!
Reageren op een reactie
 
Anne on zaterdag 19 september 2015 17:02
Dank je wel voor het volgen Mir!

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment